Ресторант Касапи не е просто място за хранене – това е завръщане към автентичната българска трапеза, но с модерно усещане и безкомпромисно качество. Историята ни започва още през 1952 г., когато сградата е изградена от жителите на три съседни села, за да се превърне в първия ресторант в общината. Оттогава това място е символ на общност, събиране, празници и... добри мръвки.
Сухото зреене на месо (Dry Aged) е традиционен метод за облагородяване на месото, при който то се оставя да зрее в контролирана среда с определена температура, влажност и въздушен поток. Този процес може да продължи от 14 до 60 дни, в зависимост от желаните вкусови характеристики и вида на месото.
В повечето случаи това месо се оставя да зрее минимум 30 дни при специални условия. Уникалния вкус на Рибай стек се дължи именно на този важен процес зреенето.
Страхотно обслужване, атмосферата е много приятна, красив интериор. Сервитьорите са усмихнати, лъчезарни и добродушни.
”
Прекрасна атмосфера и много добро обслужване! Със сигурност ще посетим отново! Цените са оправдани с качество и вкус!
”
Страхотна храна! Много приятна атмосфера и свежа музика. Изобилна винена селекция. За нашето преживяване се погрижи Пепо, беше изключително отзивчив и любезен. 10/10 Препоръчвам с две ръце. Едно от малкото заведения в Пловдив, които задължително трябва да посетите.
”
Храната, и винтидж атмосферата много ми хареса. За нашето настроение се погрижи сервитьорът Пепо. Знае какво да предложи от менюто.
”
Ресторанта е много приятен и подходящ за хора с деца. Детския кът е уникален има и момичета който гледат децата.
”
Всичко е на място – богат избор от ястия и напитки, домашни мезета и бурканчета с чушки и туршия, които можеш да отнесеш вкъщи. Заведението е просторно, с приятна градина и голям детски център.
Amor Station
Лилия Димитрова
Yasen Dzhenkov
katerina nikolova
Denica Slavova
Iskren Mitev
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ
РЕСТОРАНТ КАСАПИ
Зряло месо с характер
Всичко, което сервираме – от стек до пържола – е отлежало на сухо минимум 21 дни в най-голямата камера в България (24 м³). Това не е просто месо. Това е вкус с история.
Атмосфера с душа
Родното Коматево, маси от дърво, хора с апетит, градина в естествен парк, музика на живо и ретро касапски дух. Не сме ресторант – преживяване сме.
Готвачите не са готвачи, а месни алхимици
Те не готвят – те създават. Нашите касапи и майстори в кухнята знаят всяко ребро, всяка мазнинка и точно колко време ѝ трябва на скарата. От рецептите на баба до най-модерните техники – правим го така, че да си оближеш сатъра.
За малки и големи
Докато възрастните мачкат мезета и вино, малките зверчета са в сигурни ръце – просторен детски център с аниматори и игри, работещ дори по време на вечерни партита.