x
К А С А П И
  • бул. Коматевско Шосе №141, кв. Коматево, гр. Пловдив
  • Всеки ден: 9.00 до 24.00

ПОСЕТИ НИ

  • бул. Коматевско Шосе №141,
    кв. Коматево, гр. Пловдив
  • Всеки ден: 9.00 до 24.00
  • booking @ kasapi.bg
РЕЗЕРВАЦИИ

ПОСЕТИ НИ

  • бул. Коматевско Шосе №141,
    кв. Коматево, гр. Пловдив
  • Всеки ден: 9.00 до 24.00
  • booking @ kasapi.bg
РЕЗЕРВАЦИИ
Касапскити истории започват с остър нож и здрава дъска!

Нашето касапско меню

Най-крехките стекове и пържоли, зрели минимум 21 дни в нашата специална камера. Печем на Josper, за да е месото сочно, ароматно и с леко опушен вкус.
ЗА НАС

Всеки вкус разказва история

Ресторант Касапи не е просто място за хранене – това е завръщане към автентичната българска трапеза, но с модерно усещане и безкомпромисно качество. Историята ни започва още през 1952 г., когато сградата е изградена от жителите на три съседни села, за да се превърне в първия ресторант в общината. Оттогава това място е символ на общност, събиране, празници и... добри мръвки.
kasapi interior with logo
kasapi pig with logo
dry edge kasapi plovdiv
dry edge kasapi plovdiv
КАМЕРА ЗА СУХО ЗРЕЕНЕ

Dry Aged

Сухото зреене на месо (Dry Aged) е традиционен метод за облагородяване на месото, при който то се оставя да зрее в контролирана среда с определена температура, влажност и въздушен поток. Този процес може да продължи от 14 до 60 дни, в зависимост от желаните вкусови характеристики и вида на месото.
Изключителна крехкост
Интензивен вкус и аромат
Подобрена текстура
Неповторим умами вкус
НАЙ-ДОБРОТО

ЗРЯЛО МЕСО

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ

РЕСТОРАНТ КАСАПИ

Зряло месо с характер

Всичко, което сервираме – от стек до пържола – е отлежало на сухо минимум 21 дни в най-голямата камера в България (24 м³). Това не е просто месо. Това е вкус с история.

Атмосфера с душа

Родното Коматево, маси от дърво, хора с апетит, градина в естествен парк, музика на живо и ретро касапски дух. Не сме ресторант – преживяване сме.

Готвачите не са готвачи, а месни алхимици

Те не готвят – те създават. Нашите касапи и майстори в кухнята знаят всяко ребро, всяка мазнинка и точно колко време ѝ трябва на скарата. От рецептите на баба до най-модерните техники – правим го така, че да си оближеш сатъра.

За малки и големи

Докато възрастните мачкат мезета и вино, малките зверчета са в сигурни ръце – просторен детски център с аниматори и игри, работещ дори по време на вечерни партита.